Facebook Twitter Instragram
Skip Navigation Links

FIFA 21 - de winnaars 18-02-2021

  Strijden om de hoofdprijs bij het online FIFA toernooi

Donderdag 11 februari was er eindelijk eens iets te doen voor de jongeren van de gemeente Kapelle. De jongerenwerkers zaten gespannen rond de tv terwijl de wedstrijden van een FIFA toernooi live uitgezonden werden. De grote organisator is Nick Cooiman, een oud eDivisie speler van vvv-Venlo, die samen met Max Nagtzaam van 1NUL1 commentaar leverde over de inspanningen van de jongeren. De inzet is hoog. Tijdens de wedstrijden kunnen de kijkers raden naar de score van het spel dat wordt uitgezonden, en daarmee ‘futkaarten’ winnen. De top 3 krijgt tegoedbonnen om zelf iets leuks mee uit te kiezen.

De prijzen werden live rondgebracht door de jongerenwerker en stagiaires van de gemeente. Ook dit was op tv te volgen. Onder andere kwamen ze Mika tegen, wiens hele gezin gezellig op de bank zat mee te kijken terwijl hij druk bezig was met een wedstrijd. Hij is nu de trotse eigenaar van een van de futkaarten, door zijn familie voor hem uitgekozen, omdat hij zo fanatiek bezig was.
De top drie kreeg helaas niet dezelfde avond hun prijzen al uitgereikt, aangezien de wedstrijd zeker tot negen uur doorging. De volgende dag zijn de jongerenwerkers nog een keer door de gemeente heen gereden om de winnaars te belonen. Nummer een is geworden Fabian van Aert, met op de tweede plek Dries de Wee en op de derde plek Tijs Rooze.

In totaal waren er 18 jongeren ingeschreven, die online door een programma in een pool werden ingedeeld. De uiteindelijk behaalde score werd in het zelfde programma ingevoerd, en zo kregen zij te zien tegen wie zij als volgende moesten spelen.

 Donderdag 18 februari is er inderdaad weer wat te beleven. Dit keer is het Rocket league. Rocket league is een spel waarbij met auto’s de bal in de tegenstanders goal gewerkt wordt. Het is een vlot en dyamisch spel, met veel actie. Er zijn voor dit toernooi al zeker 100 inschrijvingen, en er worden er nog meer verwacht. Max en Nick zullen opnieuw commentaar leveren, zodat er een bruisend programma te zien zal zijn. Ook de jongerenwerkers dragen hun steentje bij door de prijzen uit te delen. Dit keer zullen de jongeren in teams van twee tegen elkaar strijden. Mocht een inschrijving geen partner hebben om mee te spelen, kunnen ze in de chatrooms elkaar opzoeken om toch aan de slag te kunnen.

Het toernooi wordt georganiseerd om wat gezelligheid te creëren onder jongeren. Iedereen mist op dit moment wel het sociale contact met anderen, maar vooral jongeren hebben hier onder te lijden. Via de chatrooms, het live programma en het commentaar kon iedereen meedoen en meegenieten van de spanning. Er zijn nieuwe vriendschappen gevormd en nieuwe connecties gelegd.

Wilt u meekijken? Dat kan. De uitzending begint om 17.00 uur, en is online te vinden op www.twitch.tv als u zoekt naar ‘onlinegamingevent’. De volle link luid; https://www.twitch.tv/onlinegamingevent  Hier zal om het juiste tijdstip het programma verschijnen. Ook is daar de uitzending van het FIFA toernooi terug te kijken. Mocht u het niet kunnen vinden, is de link ook te vinden op de facebook en instagram van jongkapelle.

Kimberley Enters (Stagiair Jongkapelle)

Contactgevens

Kerkplein 1
4421AA Kapelle
0113 33 31 10
info@jongkapelle.nl

Aanmelden nieuwsbrief