Facebook Twitter Instragram
Skip Navigation Links

Wanneer gebruik jij je mobiel?! 19-10-2017

Waar gebruik jij je telefoon voor? Muziek luisteren, appen, bellen, navigeren, spelletjes... Kan jij je een dag zonder je telefoon voorstellen? Dat hoeft ook niet, maar het is wel handig na te denken over wanneer jij je telefoon wel en niet veilig gebruikt.

Gebruik jij je telefoon bijvoorbeeld ook op de fiets? Nog even snel dat berichtje checken of muziekje wisselen. Dan weet je waarschijnlijk nog niet dat dit de kans op een ongeluk verdubbelt. Smartphonegebruik in het verkeer is dus niet veilig en brengt risico’s met zich mee. Het zorgt ervoor dat je niet je volledige aandacht voor het verkeer hebt waardoor het snel mis kan gaan. Hier kunnen Wessel uit Middelburg en Finn uit Vlissingen helaas over meepraten. Bekijk hun filmpjes hieronder.

"Ook als gedeputeerde van verkeersveiligheid kies ik voor veilig smartphonegebruik op de fiets. Afleiding is een belangrijke oorzaak van ongelukken in het verkeer. Samen kunnen we het een stuk veiliger maken op de weg door onze aandacht bij het verkeer te houden. Kies jij er ook voor om je smartphone veilig te gebruiken?", aldus Harry van der Maas.

Het verhaal van Wessel

"Ik keek even op mijn telefoon, 3 seconden later lag ik op de grond.", Wessel (18 jaar) uit Middelburg.

Contactgevens

Kerkplein 1
4421AA Kapelle
0113 33 31 10
info@jongkapelle.nl

Aanmelden nieuwsbrief